Táplálkozás

Egészségesnek maradni jobb,mint meggyógyulni.
Tápláljuk testünket egészséges, rostban gazdag, bőséges tápanyagot tartalmazó élelmiszerekkel.    Tovább...

A természetes életmódnak megfelelő táplálkozás aranyszabálya!
Támogassuk a szervezet hajnaltól délig tartó tisztulási periódusát bőséges folyadékbevitellel, illetve gyümölcsök fogyasztásával! Ebben az időszakban lehetőleg gyümölcsön kívül/legfeljebb teljes értékű gabonát/ más ételféleséget ne fogyasszunk!Tovább....

Helyes táplálkozás.
Az emberi szervezet táplálására a növényi eredetű táplálék a legalkalmasabb, elsősorban a természet által kínált nyers formában.
Az emberi szervezet építésének és energiaszükségletének fedezésére, az alábbiakra van elsősorban szüksége:
Tovább...


Mit együnk?
Reggel
Friss gyümölcs: lehetőleg egyféle, legfeljebb kétféle lédús, az évszaknak és a földrajzi helyzetnek megfelelő gyümölcs.
Tovább..


Mit ne együnk, és miért?
 
Az állati eredetű élelmiszerek, mint húskészítmények, zsiradékok, füstölt nyers húsok, szárnyasok, olajos és egyéb halak, tej és tejtermékek, tojás és a belőlük, készített élelmiszerek fogyasztása nem megengedett. Elsősorban azért, mert savassá változtatják az emésztőrendszer kémhatását, másodsorban, azért mert a lebontásuk során a szervezetben mérgező anyagok halmozódnak fel.Tovább...


Gyümölcs
A köznyelv és a konyhaművészet általában gyümölcsnek nevezi a növények édes és húsos termését, mint a szilva, alma, dió vagy narancs.Tovább...

A zöldség
 A zöldségek közül némelyiknek a levelét fogyasztjuk (például fejes saláta), másnak a szárát (spárga), gyökerét (sárgarépa), virágát (brokkoli), gumóját (fokhagyma) vagy éretlen, húsos magvait (zöldborsó, bab). A zöldségfélékhez tartoznak olyan növények is, amelyeknek botanikai értelemben vett gyümölcsét fogyasztjuk, ilyen az uborka, a tök, az avokádó, a paprika és a paradicsom.Tovább...

Gabona
A gabona azoknak a pázsitfűféléknek az összefoglaló elnevezése, amelyeket táplálkozás céljára felhasználható magjaik miatt termesztenek. Ősidők óta az emberiség fő táplálkozási elemei közé tartoznak. A gabonafélék lisztjéből sült, erjesztett tészta a kenyér, az emberiség számára kezdettől fogva alapvető néptáplálék volt.
Tovább..

A víz a Föld felületén megtalálható egyik leggyakoribb anyag, a földi élet alapja.
Biológiai jelentősége óriási, a földi élet elképzelhetetlen nélküle, a sejt- és testnedvek legnagyobb részét víz alkotja. A vér ozmózisnyomásának normál szinten tartásában is jelentős szerepe van. Ajánlott a napi legalább 1,5-2 liter folyadék elfogyasztása, ez alapvető igénye szervezetünknek.Tovább...


A víz az élet alapja.
Miért élsz rövidebb ideig, általában betegeskedve, ha genetikailag több mint 100 évet is élhetnél energikusan, az összes népbetegségtől mentesen?
Halálozási arány Magyarországon* - a népesség egészségi állapota.
Tovább..