Egészséges....

AZ EGÉSZ ÉLETEN ÁT TARTÓ EGÉSZSÉGES ÉLETVITELHEZ.

                               Egészségesnek maradni jobb,mint meggyógyulni.

1.Kerüljük a finomított, feldolgozott élelmiszereket. Csak módjával, vagy nagyon ritkán. Ne fogyasszunk cukrot, édességet, fehér lisztből készült termékeket. Részesítsük előnyben a teljes kiőrlésű lisztből készült barna kenyereket. Édesség igényünket gyümölcsökkel elégíthetjük ki.
2.Változatos étrendet állítsunk össze, minél több feldolgozatlan alapanyagból (bizonyos E számok kerülése ajánlott).
3.Fogyasszunk táplálék kiegészítőket a megfelelő vitamin, ásványi anyag és nyomelemszint elérése érdekében.
4.Ügyeljünk a kalóriákra is.
5.Ne sózzunk mértéktelenül.
6.Használjunk olíva olajat.
7.Naponta 5 adag zöldséget, gyümölcsöt fogyasszunk el.
8.Ne nassoljunk ,csipsz-eket,stb....
9.Naponta háromszor étkezzünk. /reggeli legyen bőséges:gyümölcs+gabona,délben:zöldség+gabona,este:gyümölcs./ Az esti étkezés legyen szerény.
10.Alaposan rágjunk meg minden falatot, ne állva kapjuk be az ételünket.
11. Napi minimum 2 liter elsősorban VIZET,
cukormentes folyadékot, ásványvizet, gyógyteát fogyasszunk.Ne csak akkor igyunk, amikor szomjasak vagyunk, akkor már szenved a szervezet.
12. Kíméletes főzési technikákkal dolgozzunk, együnk nyers ételeket is.
13.Használjuk a piros, a sárga, vagy a zöld élelmiszerlistát


Tápláljuk testünket egészséges, rostban gazdag, bőséges tápanyagot tartalmazó élelmiszerekkel.
                 Fokozatosan törekedjünk a vegetáriánus életvitel megvalósítására.

              Javítsuk emésztésünket: hagyjunk fel a nassolással.

      


                                             Vitaminok, ásványi anyagok – Táplálék kiegészítők

Szervezetünk sokszor a terített asztalnál is éhesen marad. Mindenki tudja, hogy milyen fontos az egészséges táplálkozás, így minden nap sok gyümölcsöt és zöldséget kellene elfogyasztanunk. De a valóság a legtöbb esetben egészen más. Túl zsírosan eszünk, és gyakran még azok szervezetében is hiányoznak életfontosságú vitaminok és ásványi anyagok, akik tudatosan egészségesen táplálkoznak. A következmények pedig betegségek, amik elkerülhetõek lennének.

A szupermarketben kapható élelmiszerek közül sok szennyezett, beltartalmi értékeit tekintve alig tápláló árut találunk, melyek összetevõire gyakran egyáltalán nincs szüksége a szervezetünknek. Egyre inkább általános, hogy az ember magas színvonalú táplálék-kiegészítõk nélkül nem jut elég vitaminhoz és ásványi anyaghoz. Ezt számos neves tudós bizonyította már különbözõ tanulmányokban. Természetesen a táplálék-kiegészítõk nem pótolják az egészséges életmódot, de döntõen hozzájárulhatnak számos kockázat elkerüléséhez.