Étrend

Hazánkban az emberek 60 százaléka túlsúlyos.

Óránként hét ember hal meg Magyarországon elhízás, vagy annak következtében kialakult betegségben.
* A WHO legfrissebb felmérése szerint Magyarország a világ egyik legegészségtelenebb országa.
  Tovább...  

Ajánlott napi étrend.

Felkelés után fogyasszunk el egy csésze gyógyteát lassan kortyolgatva (elhagyható), vagy egy pohár tiszta élő vizet. 10 óráig igyunk meg összesen 1 liter vizet, mert az éjszakai feldolgozás során keletkezett méreganyagok kiürítéséhez elengedhetetlenül szükséges. 
Tovább.... 

Miért fontos az egészséges reggeli?

A nap első táplálkozása az egész napot meghatározza, nem véletlenül mondja a népi bölcsesség, hogy úgy kell reggeliznünk, mint egy király. Azt ugyanis már régóta tudja az ember, hogy a szervezetnek megfelelő üzemanyagra van szüksége a megfelelő működéshez, és nincs is fontosabb tankolás, mint a reggeli.
Tovább...

Receptek
Nem azért élünk, hogy együnk hanem azért eszünk, hogy éljünk.
Tovább...

Néhány praktikus szempont

Figyelembe véve az eddig elhangzottakat, ha napokon át szinte teljesen ugyanazt az étel összeállítást fogyasztjuk, táplálkozásunk akkor is tökéletesen kielégíti szervezetünk tápanyag-, vitamin- és ásványi anyag szükségletét. Természetesen célszerű ügyelni az alábbiakra.
Tovább..

Regenerálás

A szervezetben lévő ásványi anyagok kérdését ma már többé-kevésbé felderítették, a téma a só és vízháztartás szabályai néven ismeretes. A szelén, a foszfor, a nátrium és a legtöbb ásványi só nélkülözhetetlen a sejtek és szövetek összehangolt működéséhez. Az egészséges szervezetben ezek megfelelő mennyiségét regulátorok szabályozzák.
Tovább...

Szükségünk van-e egyáltalán táplálék-kiegészítőkre?

Magyarországon a férfiak átlagéletkora 10, a nőké 7-8 évvel alacsonyabb, mint tőlünk pár száz kilométerrel nyugatabbra. Az egészségre káros hatások megközelítően 43%-a az életmódból ered. A többi kár genetikai eredetű (27%), továbbá környezeti ártalmakra (19%) és az egészségügyi ellátás hiányosságaira vezethető vissza (11%). Napjainkban már senki sem kérdőjelezi meg azt, hogy szoros összefüggés van a táplálkozásunk és az egészségi állapotunk között.
Tovább..